روز جمعه مورخ بیست و سوم آذر ماه کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه علم و صنعت میزبان نشست فعالان قرآنی دانشگاهی بود.
در این نشست علیرضا صبا، دبیر کانون قرآن و عترت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، به نمایندگی از فعالان قرآنی دانشگاه تهران حضور یافت.
محوریت اصلی این نشست بررسی وضعیت مسابقات قرآنی بود.
در این نشست ابتدا با برگزاری کارگاه ضرورت کار تشکیلاتی از نگاه قرآن، بحثهایی حول اهمیت و ضرورت کار جمعی و تشکیلاتی شکل گرفت.
پس از آن دکتر سعید رحمانی، عضو شورای عالی قرآن صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، به بیان نقطه نظرات خود راجع به وضعیت قرآنی کشور و مسابقات قرآنی پرداخت.
در جلسات بعد از ظهر بحثهای خوب و مثمر ثمری حول ضعفهای رویکرد ایجاد انس عمومی جامعه با قرآن و به طور خاص با بررسی نقش مسابقات قرآنی در این رویکرد شد.
جمعبندی مباحث با بررسی اهداف واقعی از فعالیت های قرآنی و توجه به اولویتها و ظرفیتها برای رسیدن به این اهداف بود.
علیرضا صبا در این نشست علت اصلی ایجاد مسابقات قرآنی را افزایش مشارکت مخاطبان بحثهای قرآنی دانست.
وی جامعه هدف مسابقات قرآنی را تمام اقشار جامعه دانست.
دبیر کانون قرآن و عترت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی از دیگر راههای افزایش مشارکت را نگاه موضوعی به آیات قرآن و فعالیت بر موضوعات قرآنی دانست.
صبا با مطرحکردن آسیبهای فعالیت قرآنی، افراط را مهمترین عامل کاهش مخاطب فعالیتهای قرآنی دانست و گفت: اگر ما میخواهیم گفتمان قرآنی را در بین مردم رواج دهیم، این ماییم که باید به شرط حفظ ارزشهای خودمان، با اقشار جامعه تعامل داشته باشیم.
وی همچنین بر لزوم فعالیت رسانهای قوی تاکید کرد و در این باره گفت: متاسفانه تا کوچکترین بیاخلاقیی از طرف یک فعال قرآنی دیده شود بسیار سریع در رسانهها منتشر میشود اما اگر فعالیت مثبتی رخ دهد، رسانهی لازم برای نشر آن نیست.
دبیر کارگروه تشکیل مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به تصویب طرح تشکیل مجامع تخصصی در جشن بیست سالگی کانونهای فرهنگی دانشگاه تهران و با بررسی مزایای آن، پیشنهاد تشکیل مجمع تخصصی کانونهای قرآن و عترت (ع) دانشجویان دانشگاههای تهران را ارائه نمود.
در حاشیهی این نشست علیرضا صبا با دبیر کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه علم و صنعت دیدار و گفت و گو کرد.
همچنین در این نشست اعضای دبیرخانه گفتمان قرآنی و اعضای کانونهای قرآن و عترت (ع) دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، مذاهب اسلامی، الزهرا و … حضور داشتند.